Társadalmi felelősségvállalásunk

Közösségi stratégiánk.

“Hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes” Ez a meggyőződés határozza meg, mit teszünk világszerte munkatársainkért, a nekünk otthont adó több ezer közösségért, valamint az általunk naponta kiszolgált vásárlók millióiért. Ez a gondolat áll Little Helps Plan Stratégiánk középpontjában, amely felvázolja, hogyan segít kezelni a Tesco a mindannyiunkat leginkább érintő társadalmi és környezetvédelmi problémákat.

Minden kezdeményezésünk és tevékenységünk támogatja a helyi közösségeket, segíti a vásárlóinkat egészségesebb döntéseket hozni és azt szeretnénk elérni, hogy egyetlen falat emberifogyasztásra alkalmas élelmiszer se vesszen kárba a Tescónál.

Társadalmi felelősségvállalásunk.

Egy kis figyelmesség csodákra képes. Ez a hitvallás a Tesco közösségi stratégia központjában, mely keretében az élelmiszerpazarlás ellen küzdünk és önkéntes tevékenységeket folytatunk. Tudj meg többet!

Tesco Careers

Tesco Angyal.

Ha olyan helyet keresel, ahol a kollégák segítenek egymáson, a Tesco a megfelelő választás.

Elindítottuk rászoruló munkatársainkat támogató alapítványunkat, a Tesco Angyalt, melynek bármekkora összeget adományozhatsz akár egyszeri alkalommal, akár havi rendszerességgel. Mindenki kerülhet olyan nehéz helyzetbe, melyet betegség, családtagok egészségügyi problémái, vagy akár tűz okoz, és neked köszönhetően az Angyallal ott segítünk, ahol szükséges. A Tesco minden munkatársi adományt megdupláz.

Nincs időnk a pazarlásra.

 

Vezető szerepet töltünk be az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemben. Segíteni szeretnénk az élelmiszer-pazarlás csökkentésében nemcsak a Tescóban, hanem a termőföldtől az asztalig. Ennek elérése érdekében elsősorban a következőkre koncentrálunk: 

  • Élelmiszermentő program – 2019-ben 6436 tonna élelmiszer-felesleget ajánlottunk fel helyi jótékonysági szervezeteknek áruházainkból a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével. Ez több, mint 16 millió adag ételnek felel meg.
  • Tartós élelmiszergyűjtés – Stratégiai partnereinkkel rendszeresen szervezünk tartósélelmiszer-gyűjtő programokat áruházainkban.
  • Együttműködés szállítóinkkal – Szállítóinkkal együttműködve törekszünk arra, hogy közösen küzdjünk az élelmiszer-pazarlás ellen. Perfectly Imperfect termékcsaládunk nagyszerű példája ennek az együttműködésnek.
  • Transzparens működés – Büszkék vagyunk arra, hogy Közép-Európában első kiskerekedőként adjuk ki minden évben a működésünkben keletkező élelmiszer-hulladékra vonatkozó adatokat. A teljes élelmiszer-pazarlásunk 36%-kal csökkent Magyarországon az előző pénzügyi évhez képest.
Tesco Careers
About Tesco

Ön választ, mi segítünk.

Közösségi programunk 2016-ban indult és célja, hogy szerte az országban jobbá tegye a helyi közösségek életét. Független szakértői bizottság választja ki az összes benyújtott pályázat közül azokat a szervezeteket, akik megmérettetnek a vásárlók támogatásáért. A győztes a vásárlói szavazatok alapján kerül kiválasztásra. Jelenleg a program 8. fordulója zajlik, mely során több mint 180 kezdeményezés támogatására összesen több, mint 40 millió forintot adományozunk.

Munkatársi Önkéntes Program.

2019-ben indítottuk el kollégáink számára a Munkatársi Önkéntes Programot, melyben lehetőségük van egy teljes munkanapot önkéntes munkával tölteni, támogatva ezzel a helyi szervezeteket. Munkatársainkon múlik hol és hogyan segítenek.

About Tesco

Díjaink.

Az elmúlt évek során számos elismerésekben részesültünk felelősségvállalási programjainkért:

Az év munkáltatója az FMCG Kiskereskedelemben 2021

"Az év boltja" díj

Kiskereskedelmi láncok - Az év munkáltatója 2020

"Az év boltja" díj

Open Spotlight Award - 2020

Az Open Conference díjátadójának "Engine of Change" kategóriában (Emberek, akik segítettek nyitottabbá, sokszínűbbé tenni egy vállalatot) ezüst fokozat

Családbarát Munkahely 2019

„Családbarát Munkahely” díj az Emberi Erőforrások Minisztériumától – 2019 Bronz fokozat

Élelmiszerpazarlás megelőzése 2019

Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) - 1. hely az „Élelmiszer-pazarlás megelőzése” kategóriában

Effekt 2030 - A közösségi befektetések - 2019

„Esélyteremtő üzlet” kategória (a társadalmi jólét megteremtéséhez hozzájáruló programok) – a Tesco élelmiszer-pazarlás elleni programja 1. helyezett

Effekt 2030 - A közösségi befektetések díja – 2019

Közönségdíj a Tesco élelmiszer-pazarlás elleni programja számára

CSR Hungary Díj – 2019

„Felelős együttműködés” kategória – A Tesco „Ön választ, mi segítünk” programja számára

International Business Awards díjprogram 2019

Az év legjobb európai vállalati társadalmi felelősségvállalási programja, ezüst fokozat – a Tesco élelmiszer-pazarlás elleni programja számára

COMENIUS EduMedia díjprogram 2019

Németország legrangosabb oktatási innovációs versenye - Comenius-Siegel Díj a Tesco élelmiszer-pazarlás elleni programjának e-learning modulja számára („Médiatartalom és felnőttképzés” kategória)