Vállalati biztonsági menedzser

„Mivel a nyelvtudás elengedhetetlen a munkámhoz, folyamatosan fejleszthetem magam. A nemzetközi környezetben történő munka pedig utazást és külföldi barátokat jelent, ami lehetővé teszi számomra, hogy különböző megközelítéseket fedezzek fel és új ismereteket sajátítsak el.”

Az eredeti végzettségemhez képest egészen más területen kötöttem ki, ehhez pedig kimondottan sok új dolgot kellett megtanulnom. A Tesco legnagyobb értéke számomra a támogatás, amit mindehhez kaptam a kollégáimtól és a vezetőimtől.

Rendőrtiszti képzésre jártam, bár nem feltétlenül akartam tényleg rendőr lenni. Jellemző rám a strukturáló, informatikai jellegű gondolkodás, ezért ebbe az irányba indultam el már az egyetemen. A diplomamunkámat egy logisztikai cég belső biztonsági folyamataiból írtam, amit egy Tescós munkatárs bírált. Ő hívott el a céghez.

Egy egészen rendhagyó állásinterjú következett: körbejártuk a Head Office épületét és a biztonsági megoldásokról, a továbbfejlesztési lehetőségekről beszélgettünk. Elég meggyőző voltam, így felvettek vállalati biztonsági specialistának.

A karrieremben nagyon sokat köszönhetek a vezetőimnek. Megtanítottak perspektívában gondolkodni és a gyenge pontjaimat erősíteni. Kellő magabiztosságra tettem szert, hogy a komfortzónámból kilépve olyan pozíciókat is megpróbáljak, amelyekhez a szükséges tudást gyakorlatilag menet közben kell megszereznem. Például az angol nyelvet sem beszéltem igazán jól, de látványosan gyarapodott a tudásom, ahogy egyre többször kellett külföldiekkel kommunikálnom és nemzetközi csapatokkal együttműködni. Most vállalati biztonsági menedzserként abszolút nemzetközi környezetben dolgozom, rengeteg utazással, nagyon rugalmas körülmények között, az időm legnagyobb részében az irodától távol. Nem monoton munka, mindig mást és máshogy csinálhatok, ami nagyon motiváló és további újdonságok megismerésére inspirál.