Közép-európai kategória tervezési menedzser

„Ez az első munkahelyem. Szeretem a feladatok sokszínűségét és azt, hogy folyamatosan új dolgokat tanulhatok és hasznos tapasztalatokat szerezhetek.”

Azok a legjobb munkahelyek, ahol a strukturáltság és a rendszeresség kellő rugalmassággal párosul, mint például a Tescónál. Rögtön az egyetem elvégzése után csatlakoztam az itteni csapathoz. Természetesen a szakmai tudásom megvolt – bár messze nem olyan mélységű, mint akkor gondoltam –, de egy nagyvállalat felépítéséről, az egyes részlegek feladatairól szinte semmit sem tudtam. Márpedig egy ekkora szervezetben egyedül boldogulni nem egyszerű feladat, biztosan sok időt és energiát igényelt volna, amíg mindent megismerek és megtalálom a helyem.

Szerencsére erre nem volt szükség. Fiatal, gyakorlatilag nullkilométeres álláskeresőként az itteni frissdiplomás program vonzott leginkább. Megfogott benne, hogy rendszerbe szervezett kereteket kínált. Nemcsak egy pozíciót kaptam, hanem tematikusan bevezettek a különféle részlegek munkájába és a kaleidoszkóp darabkáiból összeállt egy globális kiskereskedelmi vállalat munkakultúrájának és folyamatainak a teljes képe.

És ami ugyancsak fontos egy kezdőnek: láttam magam előtt a karrierlehetőséget, és hogy mit kell tennem az előrelépéshez. Hamar kiderült, hogy itt tényleg tudok tanulni és fejlődni, mert folyamatosan kihívást jelentő feladatokat kaptam. Mindig előkerült valami újdonság, aminek utána kellett olvasni, információt gyűjteni, gondolkodni. Ha jól csináltam és megoldottam a problémákat, akkor léphettem előre és jöttek a nehezebb, nagyobb felelősséggel járó feladatok. Ezek egyszerre adtak sikerélményt és motivációt a folytatáshoz.

Mindehhez pedig nagy rugalmasság társul, hiszen magam oszthatom be az időmet, tudok otthonról dolgozni és ami szakmailag a legfontosabb: széles mozgásterem van, hogy a területemen megtaláljam a legjobb megoldásokat.